• June 10, 2020
  • jessikavanderwerf
  • 0

Project Covid Rehab winner of the SNN subsidy

Op 10 april 2020 stelden de drie noordelijke provincies en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) een miljoen euro beschikbaar voor innovatieve corona-oplossingen. In totaal zijn er door noordelijke ondernemers, onderzoekers en zorginstellingen 22 voorstellen ingediend. Na beoordeling ontvingen uiteindelijk vijf innovatieve projecten subsidie. Een van de projecten waar een subsidie aan is verstrekt, is het resultaat van een unieke samenwerking van het AMC, Lode en ProCare. Drie partijen die onder de naam Total Rehab zijn gaan samenwerken om Covid revalidatie te optimaliseren.

The cooperation - Total Rehab

At Total Rehab, the patient starts rehabilitation in the ICU in bed. Thanks to the combination of a bedside ergometer and specially developed software on a tablet or PC, the progress of a patient can be tested more often and results are immediately visible. As a result, the rehabilitation process is better monitored and more active efforts are made to optimize recovery. Rehabilitation as early as possible ensures a better and faster recovery and can prevent complications. Ultimately, this results in a higher quality of life.

Total Rehab was first installed and tested at the AMC this week.

Faster advancement of research and innovative solutions

De ‘COVID-19-subsidie’ is bedoeld voor het sneller verder brengen van onderzoek en innovatieve oplossingen die een bijdrage leveren aan het verhelpen van de huidige gezondheidscrisis door het coronavirus. Er is een dringende behoefte aan innovaties die de strijd met het virus aangaan. Subsidie kan helpen de ontwikkeling hiervan te versnellen.

De subsidie wordt verstrekt vanuit het SNN als onderdeel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.